Lage rugpijn

Lage rugpijn?

Blijf er niet mee zitten

Praat met je arts over een bewegingsplan, eerder dan te gaan voor een scan.

 

Banner "Lage rugpijn? Blijf er niet mee zitten. Praat met je arts over een bewegingsplan, eerder dan te gaan voor een scan."

 

 

Bewegen is vaak de beste remedie tegen lage rugpijn.

Lage rugpijn is heel vervelend, maar verdwijnt meestal spontaan na enkele dagen of weken. Meestal is een radiologisch onderzoek niet aangewezen en heeft het geen invloed op het verdere verloop. Het beste middel tegen rugpijn is blijven bewegen. Praat erover met je arts.

 

 

 

Waarom meer bewegen?

 

"Ga niet lichtzinnig met scans om: deze leiden vaak tot onjuiste conclusies en onnodige ongerustheid."

"Rugpijn geneest en verdwijnt snel. De meeste mensen zijn klachtenvrij na 3 tot 6 weken."

"Dankzij de oefeningen van mijn kinesist overwon ik lage rugpijn, en kreeg ik mijn vertrouwen terug om weer te sporten."

 
foto dr. Bart Depreitere Bart Depreitere
Neurochirurg

Bekijk de getuigenis (Nl)

David Vandeput David Vandeput
Kinesitherapeut

Bekijk de getuigenis (Nl)

Britt Horrix Britt Horrix
Ex-patiënt

Bekijk de getuigenis (Nl)

 

 

Een scan?

Alleen als het niet anders kan.

 

 

Wie last heeft van lage rugpijn, wil natuurlijk geholpen worden. Maar het plaatje is voor je arts meestal ook duidelijk zonder medische beeldvorming. Bovendien maken röntgenfoto’s en CT-scans gebruik van ioniserende straling die bij overmatig gebruik de gezondheid kan schaden.

In de uitzonderlijke gevallen waarbij een radiologisch onderzoek toch aangewezen is, zal de arts je doorverwijzen en zal dit onderzoek kaderen in een groter plan van aanpak. Neem dus alleen een scan als het niet anders kan.

 

 

Campagnebeeld "Lage rugpijn? Blijf er niet mee zitten. Praat met je arts over een bewegingsplan, eerder dan te gaan voor een scan." Campagnebeeld "Lage rugpijn? Blijf er niet mee zitten. Praat met je arts over een bewegingsplan, eerder dan te gaan voor een scan."
Een initiatief van de federale overheid